Om oss

Om_bild

Välkommen till Björklunds Engineering & Consulting

Bolaget startades sommaren 2020 av mig Joakim Björklund där jag under längre tid observerat ett växande behov av elektrifiering av vårt samhälle och infrastruktur. Vårt delvis analoga energisystem befinner sig i en förvandlingsfas för att möta dagens och morgondagens behov.

Jag har sedan tidigare varit verksam inom telekombranschen de senaste 20 åren. Jag har själv sett och varit med om omställning från koppar till fiberbaserat nät. Det mobila nätets omställning från NMT till utbyggnaden av 5G, det går i ett rasande tempo. Nu står elnätet inför en liknande omställning.

Jag är genuint intresserad av teknik, infrastruktur och människor där vi tillsammans kan skapa en bättre samhällsutveckling. En utveckling  som når fler med hjälp av digitalisering, där vi ställer om och elektrifierar samhället mer. Med hjälp av digitaliseringen kommer vi människor närmare varandra och med hjälp av mer elektrifiering kommer vi lättare att nå de uppställda klimatmålen för framtiden.

Det kommer att bli en spännande resa framåt, hoppas att du också vill följa med på den.

Affärsidé

Affärsidéen bygger på följande hörnstenar:

Närhet, du som anlitar oss skall  känna dig trygg och vi finns vid din sida, man kan säga att vi är som partners där vi tillsammans uppnår dina mål.

Engagemang, infrastruktur är en mycket viktig del för att uppnå ett fungerande samhälle. Vi tror på det vi gör där vi följer dig hela vägen från start till mål i projektet.

Kunskap, vi har många års erfarenhet av infrastrukturutbyggnad inom telekom, där vi på sikt kommer att lyfta in elkraftskompetens.